Op 22 oktober 2009 emailde ik het volgende bericht naar Wout Jansen:

subject: Ach, Ach ......

Goedenmiddag,

Ik ontving van U op 18 oktober 2009 via Hyves het volgende bericht:

Wout Jansen (40)

zaterdag, 15:03

Dag Steven,
Ik zag je reactie op de maatregelen op de Groene Carré. Als raadslid heb ik voor deze hele discussie een motie ingediend om de fietser uit de voorraang te halen, niet om overige verkeer te bevoordelen, maar juist in het belang en de veiligheid voor de fietsers en voetgangens.

Hierbij nodig ik je van harte uit om vriend te worden van InwonersPanel Lelystad . Ik hoop dan dat je als Lelystedeling hier je inbreng zal hebben. Ik ben raadslid in de gemeente Lelystad en ik ben niet iemand die één keer in de vier jaar de mensen vraagt om op mij te stemmen, neen ik vraag het liefst vier jaar lang naar de mening van de inwoners. Met die mening kan ik dan beslagen ten ijs komen in de gemeenteraadsvergaderingen. Immers: "Lelystad bouwen we samen".

Groet,
Wout Jansen
Raadslid

U moet weten dat ik enige tijd een column heb gehad in het politieke radioprogramma “Spraakwater” op Radio Lelystad. En als reaktie op uw verzoek stuur ik U mijn laatste radiocolumn. Het is een MP3’tje die U gewoon kunt afspelen.

Steven Verhoef (Steef Sterk = geuzennaam).

Nog diezelfde dag screef Wout Jansen me het volgende terug:

Dag Steven,
Reageren met Ach, ach.. vind ik wat degenererend klinken, maar zo zal je het vast niet bedoelt hebben. Ik heb aandachtig naar je MP3'tje geluisterd. Volgens mij kwam het wel heel ECHT uit de grond van je hart. Jij hebt een waarde oordeel uitgesproken over het gemeentebestuur. Ik voel mij NIET aangesproken. Ik ben dan ook geen moraalridder, noch naïef om te denken dat we allemaal heiliger zijn dan de paus.

Je trok de eed of belofte in de genoemde situatie Mijnsinziens behoorlijk uit zijn verband. De wethouders hebben gezworen dat ze niets hebben gekregen of gegeven of iemand iets hebben beloofd om in dit ambt te komen. Dat is iets anders als zij eenmaal in hun ambt zitten dat je niets mag aannemen. Ook al vind ik dat het niet slim is om giften in die functie aan te nemen, je hebt immers een voorbeeldfunctie. Ik weet dat dit soort giften in het verleden behoorlijk uit de hand zijn gelopen. Dat is ook precies de reden dat de raad heeft gesteld dat een gift een maximum aan waarde mag hebben EN het wordt gemeld aan de gemeenteraad. Ook stelde je dat de SP de enige was die niet instemde. Nou ik kan je nog wel wat verhalen vertellen over het aannemen van giften door politici van de SP, maar dat zal ik je besparen.

Gelukkig mag iedereen in Nederland zijn mening ventileren en nogmaals ik spreek daar geen waarde oordeel over uit.
De reden dat ik mensen uitnodig om op InwonersPanel hun mening te laten geven is omdat ik die ook ECHT wil weten en horen. Ik kan er dan ook iets mee doen.

Andere politieke partijen vragen slechts één keer in de vier jaar om de mensen hun mening en wat doen ze dan met die mening of hun beloften???????

Precies, nu heb ik jou toch ook leren kennen en ben ik in de gelegenheid om je te beantwoorden. Maar ook in te gaan op jouw onderwerp en mijn mening daarover te geven.

Dus vooralsnog bedankt voor je reactie en je bent nog steeds van harte uitgenodigd op InwonersPanel Lelystad op Hyves en open en eerlijk dit soort discussies met elkaar te voeren. Zo niet, dan met respect: "even goede vrienden".

Met vriendelijke groet,
Fractievoorzitter InwonersPartij

Mijn quote: 'met alleen wind verplaats je geen bergen' .
W. Jansen J

( 0320 - 84 20 53
* Postadres: Waterland 35, 8245 GG Lelystad
Ê 084 - 719 36 81
È 06 20130995
A http://www.inwonerspartij.nl
@ raadslid@woutjansen.nl

En zo reageerde ik hierop:

WOUT

Ik heb die eed niet afgelegd maar JIJ wel.

Het deel waar we (ik) het over hebben luidt: “Ik zweer (verklaar en beloof) dat ik, om iets uit dit ambt te doen of te laten, rechtstreeks noch middellijk enig geschenk of enige belofte heb aangenomen of zal aannemen” (zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Zuiveringseed ).

De werkwoordvorm ZAL noemen we in de Nederlandse taal : TOEKOMENDE TIJD.

ACH, ACH – in de psychiatrie heet dat …. Een ziekelijke ontkenning die kenmerkend is voor mensen met een verminderde gewetensfunktie.

Steef Sterk

PS. Zeker nooit opgelet bij de aardrijkskundig les: Alleen de wind - die regen en het weer bepaald - verplaatst bergen.

 

 

-"De Eedbrekers" (over de Zuiverings Eed),

en hun gewetensloosheid - o.a van Wout Jansen